fbpx
Meny

Fra K-tech-lærling til innkjøper i Øvre Eiker kommune

Line Hamborg Aufles liker å ha mange baller i luften. Den tidligere K-tech-lærlingen jobber i dag som Production Engineer Commercial i TechnipFMC. Samtidig er hun aktiv i tillitsverv i fagforeningen, og studerer på deltid.

Når hun skal koble av fra en hektisk hverdag er det ofte skogen og friluftslivet som kaller. 

Har alltid vært fascinert av Kongsberg-industrien

Kongsberg-jenta forteller at hun alltid har vært nysgjerrig på og fascinert av Kongsberg-industrien.

– Tradisjonen som strekker seg helt tilbake til gruvetiden, og utviklingen som har gjort at vi har flere verdensledende selskaper midt i skogen her på Kongsberg synes jeg er veldig kult, forteller hun.

Det var denne industrien Line ville bli en del av da hun i 2011 var ferdig på automasjonslinjen på videregående og hadde K-tech som sitt førstevalg videre. Line ble lærling hos K-tech i 2011, og mottok fagbrevet i automasjon i 2012.

Snart er Line klar for nye utfordringer, når hun tiltrer rollen som innkjøper i Øvre Eiker kommune.

– Jeg tror det er verdifullt å tørre å bytte litt jobber, og kanskje også bransje, for å utvikle seg både personlig og faglig, forteller Line.

Line Hamborg Aufles

Finn ut mer om K-tech her.

Den tekniske bakgrunnen er verdifull

– Lærlingetiden var en fin og spennende tid! Det var mitt første møte med en voksenjobb og jeg trivdes veldig godt med det. Det var spennende endelig å få benyttet noe av det jeg hadde lært på skolen og i tillegg bidra til å gjøre noe produktivt, smiler Line.

Den dyktige lærlingen ble tillitsvalgt for K-tech-lærlingene. Som tillitsvalgt fikk Line med seg erfaringer som hun i dag beskriver som nyttige, spesielt når hun senere har fått andre tillitsverv gjennom fagforeningen.

Erfaringene fra K-tech og grunnlaget det har gitt henne som fagarbeider har vært viktig både i jobben som verkstedteknikker og i innkjøpsjobben.

– Det å ha litt teknisk innsikt er god bagasje, som jeg opplever er gull verdt for å ha forståelse. Min tekniske bakgrunn fra K-tech kommer også til å bli nyttig i stillingen som innkjøper i Øvre Eiker kommune.

Line Hamborg Aufles

Hun påpeker at yrkesfag på videregående også kan være en fin vei inn til videre studier på sikt.

– Et fagbrev og noen års arbeidserfaring i bunn kan gi deg enda bedre nytte av videre studier. Det blir også lettere å få jobb etterpå. Det er i alle fall min erfaring, forteller Aufles.

K-tech tilbyr fagopplæring innen en rekke fag. Les hvilke her.

Line Hamborg Aufles

Fikk jobb som verkstedteknikker

Etter læretiden gikk hun rett i jobb som verkstedteknikker, hvor testing av Subsea control modul (kjent som SCM) ble hovedoppgaven.

I 2016 var tiden inne for å prøve noe nytt. Line fikk utdanningspermisjon fra jobben i TechnipFMC for å studere Ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø. Dette innebar også et spennende utvekslingssemester i Tasmania i Australia.

Juni 2019 kom den tidligere lærlingen tilbake til jobben som verkstedteknikker, men gikk snart over i stillingen som Production Engineer Commercial. Her jobber hun med innkjøp av alt som brukes i verkstedet, men som ikke blir en del av produktet som produseres.

Dette innebærer å følge prosessen helt fra behovet oppstår, være med i arbeidet rundt kravspesifikasjon, kontakte leverandører for å innhente tilbud, vurdere tilbud, opprette produksjonsordre og følge opp leverandøren helt frem til innkjøpet er på plass.

– Eksempler på hva jeg kjøper inn er løfteverktøy, søylesvingkraner, måleutstyr, frittstående pumpeenheter, testutstyr og litt større prosjekter som sentralisert pumpeanlegg for et helt bygg, forklarer Line.

Kobler av med friluftsliv

Line er engasjert som tillitsvalgt for LO-forbundet FLT, både lokalt og sentralt. Dette arbeidet bruker hun mye fritid og en del helger på.

I ledige stunder kommer friluftsinteressen til sin rett.

– Utenom vervet som tillitsvalgt og jobben min bruker jeg mye tid på å gå tur, spesielt i fjellet. Om det er meldt fint vær en helg tar jeg gjerne med meg primusen og hengekøya en tur til Knuten. Jeg er også veldig glad i å gå på konserter og festivaler, forteller Line, som gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer hos ny arbeidsgiver.

spørsmål om kurs?

Kontakt oss på kurs@k-tech.no
eller ring oss på 32 28 42 00.

Våre eiere

Vi er stolte av å ha aktive eiere som er verdensledende teknologibedrifter i sine markeder

Kongsberg Technology
Training Centre as

Postboks 1003
3601 Kongsberg
tlf 32 28 42 00
post@k-tech.no

PERSONVERN OG COOKIES