Ingeborg Hovdejord på tur til USA for å promotere real- og yrkesfag

Vår egen lærling, Ingeborg Hovdejord, reiste til Houston i USA sammen med seks andre jenter. Turen er en premie for deltagelse i en konkurranse arrangert av NHO-organisasjonen «Jenter og teknologi«.
Hovedfoto: Jan Storfossen, Laagendalsposten

Vant VIP-tur til NASA

Ingeborg lagde en video hvor hun snakket om mangfold i industrien og hvor viktig det er. Hun ble en av seks vinnere av konkurransen og fikk en VIP-tur til NASA i Houston.

Ingeborg er lærling hos oss på K-Tech, innenfor Industriell Overflatebehandling hvor hun jobber på KDA og har vært der i et halvt år.

Ingeborg Hovdejord. Foto: Jan Storfossen, Laagendalsposten

På Turné i norge

Hun har nå vært på en tur til Houston for å oppleve det moderne teknologimiljøet der. Etter turen skal hun være med på en turné i Norge for å promotere real- og yrkesfag og behovet for flere kvinner i teknologien.

Ingeborg er fra Notodden og ble introdusert for K-Tech da de besøkte klassen hennes på skolebesøk. Hun har planer om å ta fagbrev i 2024 og har deretter planer om å jobbe i militæret og kanskje ta videreutdanning der.

Les hele saken hos Laagendalsposten her (Krever abonnement)

Vil du bli lærling hos K-tech?

Les mer om hva det vil si, hva som skal til og når du kan søke, her!

Bli kjent med en annen lærling, Ingrid

Som har fullført læretiden sin som Industriell Overflatebehandler hos K-tech. Vi fulgte Ingrid til sin vei som fagarbeider, og fikk et unikt innblikk i fagprøveuka.