K-tech tar inn rekordmange lærlinger

I år tar K-tech i mot 45 nye lærlinger, dette er rekord for K-tech som tok i mot 38 lærlinger året før. Det har vært stort fokus hos K-tech å fremsnakke muligheten som finnes og fokusere på fagutdanning til de yngre målgruppene, samt foreldrene.

-Det er ikke så mange som vet hva som skjer inne på Teknologiparken, det er jo et lukket område og det er derfor viktig for oss å invitere folk inn slik at de kan få se litt mer hva det er vi driver med.

– Stein Sandvold, dagligleder hos K-tech.

Rettet mot arbeidslivet

Niclas er en av lærlingene som skal begynne hos K-tech og han gleder seg veldig.

-Jeg mener at K-tech er en av de beste opplæringsbedriftene. Vi blir lært opp i ting som er rettet mot arbeidslivet og det vil føre til at overgangen til arbeidslivet ikke blir så hard, sier Niclas.

K-tech har eksistert siden 2008, og eies av de tre største industri- og teknologibedriftene i Kongsberg – Kongsberg Defence & Aerospace, TechnipFMC og GKN Aerospace. Det tette båndet mellom K-tech og industrien gir mange fordeler for lærlingene, som gode jobbmuligheter etter endt utdanning.

-Etter lærlingtiden har jeg lyst til å jobbe med dimensjonskontroll innenfor Teknologiparken eller på Arsenalet. Jeg syntes dimensjonskontroll er et veldig morsomt og spennende fag, og jeg gelder meg til å begynne å lære mer om dette under lærlingtiden, forteller Niclas.

Les mer om våre lærefag her.

Spente lærlinger

Nora og Ane har også signert sine kontrakter og er klare til å begynne å jobbe.

-Vi har hatt litt kontakt med K-tech gjennom skolen hvor vi fikk høre mer om hva de drev med og hva man kan jobbe med etter lærlingtiden. Dette syntes jeg virket veldig spennende og interessant, sier Nora.

-Jeg gleder meg til å lære mer om arbeidslivet og utdype meg i det faget jeg ha søkt på, forteller Ane.

K-techs visjon er å ha verdens beste modell for utvikling av fagkompetanse. De frister kommende lærlinger med unik praksis fra internasjonalt næringsliv og svært spennende jobbmuligheter etter endt fagbrev.