Åpen dag ga rekordstort oppmøte

Rekordmange møtte opp da Teknologiparkens egen opplæringsbedrift åpnet dørene for allmennheten. -Vi håpet på 70 påmeldte, men fikk til slutt 175 som var innom dørene her. Det er ny rekord, forklarer daglig leder i K-tech, Stein Sandvoll.

Vil bryte ned fordommer

En jobb i industrien er ikke slik det engang var. Miljøet i produksjonlokalene for dagens industriarbeider er langt fra det mange forestiller seg. Den møkkete kjeledressen er for lengst byttet ut med AR-briller, roboter og datamaskiner, forteller rektor ved Kongsberg Videregående skole, Hanne Hagby.

-Det er nok mange som tenker at en industriarbeider står i møkkete og mørke produksjonshaller og derfor heller bør velge studiespesialisering. De tankene kan man bare legge fra seg med en eneste gang, forteller Hagby.

Rektor ved Kongsberg Videregående skole, Hanne Hagby har fått seg et nytt leketøy. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg / Laagendalsposten.

Åpner dørene for et fremtidsrettet yrkesvalg

Mange av de besøkende hadde aldri før satt sine bein i Kongsberg Teknologipark, en ny opplevelse for mang understreker Sandvold.

-Jeg tror dette er med på å bryte ned barrierene rundt valg av yrkesfag. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de besøkende, mange sitter igjen med en helt annet inntrykk sammenliknet med da de kom, forklarer Sandvold. Selv om mange av våre eierbedrifter arbeider med produkter som er hemmelige tror jeg det er viktig at i hvert fall K-tech kan invitere allmennheten på besøk en gang i blant.

Daglig leder i K-tech, Stein Sandvold er strålende fornøyd med oppmøtet. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg / Laagendalsposten.

-En jobb i industrien gir deg utrolig mange valg for fremtiden. Langt mer fremtidsrettet enn mange kanskje er klar over, mulighetene for etter- og videreutdanning er nesten uendelige. At så mange kom for å besøke oss på åpen dag er veldig gledelig, utdyper Sandvold.

Om K-tech

Kongsberg Technology Training Centre AS (K-tech) ble etablert i 2008. Selskapet eies av Kongsberg Defence & Aerospace, GKN Aerospace Norway og TechnipFMC. K-tech har 8 ansatte og cirka 100 lærlinger. Vår forretningsvirksomhet er hovedsakelig rettet mot å oppfylle eiernes behov for rekruttering av høykompetente fagarbeidere, samt levere relevante kurs og opplæringsprogrammer til næringslivet.

K-tech er modige og fremoverlente i jobben med å utdanne landets beste fagarbeidere. Vi holder til i Kongsberg Teknologipark, og vårt samspill med den høyteknologiske industrien gir oss unik tilgang på oppdatert kompetanse fra et internasjonalt miljø. Våren 2020 opprettet vi en filial på Bardufoss for å støtte opp om behovet for å rekruttere høykompetent flyteknisk kompetanse i regionen.

Les mer om K-tech her.