Se Ingrid sin vei til fagprøve som industriell overflatebehandler

Å skulle gå opp til fagprøve kan være en spennende og skummel opplevelse for mange. Det er nå du skal vise frem det har trent på de siste tre- til fire årene.

Vi ble med da Ingrid Jensen gikk opp i sin fagprøve som industriell overflatebehandler. Se hvordan det gikk i videoen nedenfor.

Produserer deler til F-35

Ingrid og andre lærlinger fra K-tech får ved Kongsberg Defence & Aerospace sin avdeling på Arsenalet være med på å lage deler til kampflyet F-35.

-Det er veldig spennende og litt nervepirrende å nå endelig skulle gå opp til fagprøven. Snart kan jeg forhåpentligvis kalle meg for industriell overflatebehandler på linje med mine dyktige kollegaer, forteller Ingrid spent.

Les mer om fagopplæring hos K-tech her!

-Så er det jo litt moro å få lov til å produsere flydeler til et av verdens mest avanserte kampfly. Det skal operere under ekstreme forhold, og da er det viktig at vi som lager delene også er svært nøye når delene blir produsert.

Se videoen nedenfor for å finne ut av hvordan det gikk med Ingrid. Bestod hun? Bestod hun ikke?

Fagprøve over en hel uke

Å lage flydeler er ikke gjort i en håndvending. Delene skal merkes, lakkeres, tørkes og herdes. Fremgangsmåten og ingrediensene i lakken er selvfølgelig en strengt bevoktet hemmelighet.

Les også: 200 tiendeklassinger på besøk hos K-tech

-Du har fire dager til rådighet. Du skal dokumentere, gjennomføre og kvalitetssikre hele prosessen din fra start til slutt. Før vi kommer og besøker deg igjen på fredag. Da skal du presentere det du har gjort, forteller leder for prøvenemnda Gry Eian, fra Viken fylkeskommune.