Vel gjennomført introuke hos K-tech

Under introuken fikk lærlingene bli kjent med hverandre, bedriftene, lover og regler, og sin nye hverdag. Det var mye kursing og praktisk informasjon som blir nyttig for dem under læretiden.

– Vi fikk også omvisning på Bergverksmuseet hvor vi lærte om arbeidshistorien i Kongsberg og hvordan de ulike bedriftene vi skal jobbe med startet og deres utvikling, sier automatikerlærling Lea Svendsrud.

K-tech gjennomfører introuken for at lærlingene skal ha en mykere overgang fra VGS til arbeidslivet.

– Det var veldig gøy å være med på introuken. Jeg fikk møte de andre lærlingene og se at vi alle var i samme båt. Alt er nytt og alle er klare for å begynne å jobbe, sier Lea entusiastisk.

Bli kjent i Gruvåsen

Det kan ofte være vanskelig å bli kjent med hverandre når dagen består av å sitte og høre på foredrag. Derfor tar K-tech lærlingene med ut i den friske luften på et eventyr.

– Vi gikk til Knutehytta og ned til Funkelia. Det var lettere å bli kjent med de andre lærlingene når vi var ute, sier Svendsrud.

Lærlingene fikk også omvisning hos noen av bedriftene de skal begynne å jobbe hos.

– Dette var et stort øyeblikk for mange. De fikk se hvor de skal begynne å jobbe og hvordan deres nye hverdag vil se ut.

faginstruktør Glenn Andre Dahl.

Les også: Veronica gikk rett i jobb etter fullført læretid

Viktig tema under introuken

Fra tidligere introuker har lærlinger uttrykket et ønske om å lære mer om økonomi, regninger og inkasso.

– Økonomi er et tema som mange har ønsket å lære mer om. Derfor valgte vi i år å snakke mer om hvordan lærlingene skal håndtere økonomi, dersom dette kan være første gang mange av de tjener sine egne penger.

– Et annet viktig tema vi snakket om var rus. Her fikk vi besøk fra politiet som snakket om hvordan rus påvirker kroppen og hvilke konsekvenser dette har i arbeidslivet, forteller faginstruktøren.

Forventninger

– Jeg håper jeg får en morsom og lærerik hverdag som består av mye praktisk arbeid hvor man ser resultater av det du gjør.

– Det var også litt overraskende hvor få jenter det var. Vi er kun 5 jenter av 44 lærlinger. Det er litt vanskelig å si hvorfor det er slik. Dette er jo mannsdominerte yrker, men det trenger absolutt ikke å være det. Jenter bør absolutt vurdere en karriere i industrien, da det gir deg mange muligheter på sikt, sier Lea.

Lea har fått lærlingplass hos TechnipFMC og hun er veldig fornøyd med sin plass der.

– Det er et godt miljø her og jeg gleder meg til å lære mer om hvordan det er å jobbe som automatiker, forteller Lea.