fbpx
Meny

Veronica gikk rett i jobb etter fullført læretid

Det var helt tilfeldig at Veronica Ødegården søkte om lærlingplass hos K-tech i 2017. I dag stortrives hun i fast jobb som dimensjonskontrollør hos Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

Nøyaktighet er en viktig egenskap

Rett etter bestått fagprøve begynte Veronica å jobbe som dimensjonskontrollør hos GKN Aerospace. Her var Veronica involvert i produksjon av flydeler. Hun målte drivaksler til fly, og så etter feil på delene.

– Dette er en jobb som krever at man er veldig nøye, fordi mange ting har tusendels toleranser. Når du tenker på at disse delene skal brukes til fly som frakter mange mennesker, forstår du at jobben med å kontrollere deler er viktig.

Veronica Ødegården om jobben hos GKN Aerospace

Nøyaktighet er en egenskap som kjennetegner Veronica både hjemme og på jobb, og er noe som kommer godt med i arbeidet hennes. Hun har stort sett de samme arbeidsoppgavene hver dag, men allikevel dukker det stadig opp noe nytt hun må lære seg eller finne ut av.

Nylig begynte Veronica i sin nåværende stilling hos KDA. Her jobber hun med å kontrollere komposittdeler, til forskjell fra metalldelene hun kontrollerte hos GKN Aerospace.

– Det er helt andre krav og prosedyrer som gjelder her, så det er litt å sette seg inn i som nyansatt, forteller den lærevillige kontrolløren.

Fikk jobb i bedriften hun var utplassert

Kongsberg Defence & Aerospace, TechnipFMC og GKN Aerospace er opplæringssenteret K-techs eiere. At de tre største industri- og teknologibedriftene i Kongsberg står sammen om dette senteret gjør at opplæringen er basert på eiernes behov. Det er med på å gjøre veien til en jobb etter bestått fagprøve kort for mange av lærlingene.

 – Etter fullført lærlingtid og bestått fagbrev gikk jeg rett inn i jobb i den bedriften jeg var utplassert i, forteller Veronica.

Veronica Ødegården med faginstruktør Glenn Andre Dahl ved K-tech.

Veronica minnes tiden i K-tech som en fin lærlingtid. Hun ble godt kjent med mange av de andre lærlingene selv om de ikke var utplassert på samme sted som henne.

– Lærlingtida på K-tech bestod av mye læring i form av kurs og timer med instruktører, men også masse jobbing i bedriften jeg ble utplassert på. Jeg var forresten utplassert akkurat der hvor jeg fikk min første jobb, sier Ødegården.

K-tech-valget ga full klaff

– I forkant av at jeg søkte K-tech var jeg usikker på hva jeg skulle bli, og det var ganske tilfeldig at det ble K-tech for min del. Jeg hadde hørt om at K-tech hadde lærlingplasser i dimensjonskontrollfaget, og at det var gode muligheter for jobb etter endt utdanning, sier Veronica.

I forkant av at Veronica søkte på K-tech var hun på to ukers utplassering via skolen hun gikk på. Det var da hun fant ut at dimensjonskonrollfaget kunne være noe for henne.

– Jeg hadde også hørt mye bra om K-tech og om Kongsberg-industrien, så jeg bestemte meg for å søke, minnes Ødegården.

For Veronica ble det full klaff. Usikkerheten hun kjente på for noen år tilbake er nesten glemt, og hun ser for seg å jobbe som dimensjonskontrollør i mange år framover.

– Jeg vil oppfordre alle som kunne tenke seg å jobbe med noe praktisk til å se på alle de flotte mulighetene innenfor industrien. Du trenger ikke å være en som typisk liker å skru og fikse på ting for å trives med arbeidsoppgavene her. Det finnes så mange muligheter.

Veronica Ødegården

spørsmål om kurs?

Kontakt oss på kurs@k-tech.no
eller ring oss på 32 28 42 00.

Våre eiere

Vi er stolte av å ha aktive eiere som er verdensledende teknologibedrifter i sine markeder

Kongsberg Technology
Training Centre as

Postboks 1003
3601 Kongsberg
tlf 32 28 42 00
post@k-tech.no

PERSONVERN OG COOKIES